Valinnaisia ​​kursseja

Crossover (lisämaksusta)

Pe klo 16–17.30 (alkaa 17.9.)


Opettaja: Malin Simons


Crossover on vuoden mittainen kurssi, joka on suunnattu yli 14-vuotiaille opiskelijoille. Menetelmä on aidosti poikkitaiteellista, mikä tarkoittaa, että opiskelijoille annetaan mahdollisuus tutustua Wava-instituutin tarjoamiin eri taidemuotoihin (musiikki, teatteri, tanssi, kuvataide ja sanataide).

Drumline

Ti klo 19–20 (alkaa 7.9.)


Opettaja: Patrik Björni


Drumline (lyömäsoitinryhmä) tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää rytmiä ja koordinaatiota. Kurssi sisältää mm. eri tekniikoita ja että keskitymme vuorovaikutukseen. Kurssi EI vaadi aikaisempaa kokemusta rumpuista tai lyömäsoittimista.

Garageband

Ma klo 19–20.10 (alkaa 15.11.)


Opettaja: Mats Ödahl


Garageband-kurssilla tutustumme ohjelman eri toimintoihin ja luomme omaa musiikkia.

Konserttikerho

Alkaa 4.9.


Opettaja: Alisa Methuen


Nyt on aika ilmoittautua konserttiklubille! Syksylukukaudella vierailemme neljällä konsertilla ja kevätlukukaudella neljällä, jos tarvitset/haluat korvata tilaisuutemme jollain muulla, se on hyvä ottaa mukaan. Konserttikerho on palkitseva, inspiroiva ja helppo tapa toteuttaa pakolliset valinnaiset opinnot, ja laadukkaisiin konsertteihin pääset osallistumaan ilmaiseksi.

Musiikkiteknologia 1

Ti klo 19.05–20.05 (alkaa viikolla 35) rytmitalon 3. kerroksen studiossa


Opettaja: Johan Engström


Tällä kurssilla käydään läpi kuinka äänitetään eri instrumentteja (akustisia, elektronisia & virtuaalisia) ja miten studion laitteita käytetään ja tehdään yksinkertaisia ​​miksauksia. Äänitämme musiikkia osallistuvien opiskelijoiden tason mukaan.

Musiikkiteknologia 2

Ke klo 19.10–20.10 (alkaa viikolla 35) rytmitalon 3. kerroksen studiossa


Opettaja: Johan Engström


Tämä kurssi on jatkoa Musiikkiteknologia 1:lle, jossa opimme äänittämään kokonaisen rock/pop-bändin, sovittamaan instrumentteja äänityksen aikana, syvällistä miksausta ja tehosteiden käyttöä. Usein opiskelijoilla on omia kappaleita, joita nauhoitamme.

Orkesterinjohto

Ke klo 18 (alkaa 8.9.) teoria 1, 3. kerros


Opettaja: Anders Sjölind


Ajattelemme orkesterinjohtamista ja johtamista, harjoittelemme perusasioita ja käymme orkestereissa johtamassa. Ei vaadi aiempaa tietoa. Tapaamme muutaman kerran lukukaudessa.

Musiikin avain 5

Ke klo 18 (alkaa 1.9.) teoria 1, 3. kerros


Opettaja: Anders Sjölind


Kurssi, joka on jatkoa Avain 4:lle, kokoontuu n. kolmen viikon välein ja perustuu sävellykseen, sovitukseen ja laulunkirjoittamiseen teoreettisella näkökulmalla.

Starla

Ma klo 19–20 Kamarimusiikkisalissa


Opettaja: Matilda Ångerman


Starlan lauluryhmä on projektikuoro 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Emme harjoittele säännöllisesti joka viikko, vaan keskitymme intensiivisesti yhteen projektiin kerrallaan, jossa on selkeä tavoite, esim. konsertti. Tutustumme eri musiikkityyleihin ja laulamme osissa, sekä nuotista että kuulosta. Tottuneet ja kokemattomat laulajat tervetuloa!

Stella

Ma klo 15.30–16.15 Kamarimusiikkisalissa


Opettaja: Matilda Ångerman


Lauluryhmä Stella kokoontuu ja laulaa joka viikko kehittyäkseen ryhmänä. Työskentelemme äänen kanssa, kokeilemme eri musiikkityylejä ja laulamme sekä yksi- että kaksi-kolmiosaisia. Stellassa pääset harjoittelemaan vuorovaikutusta, musiikin lukemista sekä kuuntelua ja seuraamista. Esiinnymme vuoden aikana projekteissa tai omissa konserteissamme. Stella on suunnattu 4-6 luokkatoverille.

Valinnainen projekti 1 & Valinnainen projekti 2

Valittavissa oleva projekti voi olla esim. kesäleirit, kilpailut, äänitykset, teatteriprojektit tai muut projektit ja kurssit, mukaan lukien muiden järjestäjien kuin Wava-instituutin järjestämät. Tukikelpoinen hanke voi olla myös osallistuminen Wava-instituutin muihin linjoihin (teatteri, kuvataide, tanssi, sanataide). Keskustele opettajan kanssa lisää!

Valinnainen soitin (lisämaksusta)

Valinnaisen soittimen voi myöntää noin 12 vuoden iästä alkaen, kun opiskelija on ehtinyt opiskella pääsoitintaan muutaman vuoden. Kiinnostuksen rekisteröinti niin sanottuihin bi-instrumentteihin tapahtuu pääasiassa kevätlukukauden aikana tehtävän jatkoilmoittautumisen yhteydessä.