Tietoa teatterilinjasta

Teatterilinjan ryhmät on suunnattu lapsille ja nuorille, 8 -vuotiaasta alkaen ja opetusta annetaan teatteritaiteen yleisen oppimäärän mukaisesti. Opinnot jaetaan yhteisiin- ja teemaopintoihin ja näihin sisältyvät ryhmässä toimiminen, itsenäinen työskentely, opintokäynnit ja kulttuuritapahtumat. Lisäksi kaikki osallistuvat vuosittaiselle teatterifestivaalille.

Teatteritaiteessa harjoittelemme näyttämötaitoja, kuten näyttelemistä, akrobatiaa, tanssia, improvisaatiota, valo/äänitekniikkaa, lavastusta ja puvustusta ym. Luomme yhdessä kertomuksia näkemästämme ja kokemastamme, keskustelemme meille tärkeistä asioista ja siitä, mistä haluamme kertoa. Opinnot tarjoavat osallistujille mahdollisuuden luoda, nauttia, osata ja uskaltaa antaa teatterille henkilökohtaisen tulkinnan sekä taidenäkemyksen.

Tavoitteena on tukea oppilaidemme luovuutta ja kehittää heidän ilmaisukykyään. Kannustamme oppilaitamme kertomaan, ottamaan kantaa ja vaikuttamaan erilaisin näyttämöllisin ilmaisuin.

Teatterilinjan opetustilat sijaitsevat Black Boxissa, Campus Allegro, sisäänkäynti osoitteesta Runeberginkatu 8.

Pietarsaaren kaupunki rahoittaa teatteritaiteen opetusta ja näin ollen pietarsaarelaislapset ja -nuoret ovat etusijalla oppilaispaikoille.

Wava-opisto

Musiikki

Kuvataide

Tanssi

Teatteri

Sanataide