SKAPA

Tiesittekö, että aloitamme juuri nyt strategisen satsauksen lasten ja nuorten taidekasvatukseen Pietarsaaren seudulla?

 

Kyseessä on Svenska Kulturfonden SKAPA-satsaus, jolla halutaan kannustaa kuntia ja muita toimijoita koordinoimaan ponnistelujaan sekä jakamaan ja luomaan uusia yhteisiä rakenteita, jotta taidekasvatus muuttuisi yhä saavutettavammaksi ja tasa-arvoisemmaksi.

 

SKAPA-hankkeen tavoitteena on, että yhä useammat lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan taideopetukseen – omalla kielellään, omilla ehdoillaan, asuinpaikallaan ja kohtuullisin kustannuksin.

 

Täältä voit lukea lisää SKAPAsta: https://www.kulturfonden.fi/stipendierobidrag/skapa/

 

Pietarsaaren seudulle (Luoto, Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Kruunupyy, Pedersöre) on nyt myönnetty rahoitus valmistelevaan hankkeeseen, jossa selvitetään muun muassa alueen taidekoulutuksen saatavuutta. Selvitys antaa perustan ja pohjan jatkotyölle SKAPAn kanssa vuosina 2024-2025.

 

SKAPA-hankkeen ja selvityksen tulosten ankkuroimiseksi kaikkiin kuntiin perustetaan työryhmä, joka koostuu jokaisen osallistujakunnan, ammattikorkeakoulu Novian, Yrkesakademin i Österbotten ja KulturÖsterbotten edustajista. Wava-opisto toimii hankkeen päämiehenä.

 

Yhdessä meillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kohottaa taidekasvatusta ja vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia koko alueellamme!

Lue myös

Wava-opisto

Musiikki

Kuvataide

Tanssi

Teatteri

Sanataide