Välkomna med i Wava-institutets sommarverksamhet!

Wava-institutet ordnar rolig och kreativ sommarverksamhet för barn och unga! Vi erbjuder 7 läger med olika konstinriktningar. Kurserna äger rum 5-9.6 och 12-16.6 på Campus Allegro.
Kurserna för 7-11-åringar består av undervisning kl. 9-12, lunch som ingår i priset, och eftermiddagsverksamhet vid Jakobstads museum fram tills kl. 15. Eftermiddagsverksamheten ingår i priset, men är frivillig, meddela på förhand om eleven inte kommer att delta.
Kurserna för 12-16-åringar består av undervisning på eftermiddagar kl. 13-16, lunch ingår inte.
Alla läger är tvåspråkiga.

 

Det finns 15 elevplatser reserverade för kurserna. Resten av de anmälda blir på reservplats.

 

Kurspriset för dans, teater och bildkonst (7-11 år): 85€

Kurspriset för bildkonst, bandcamp och musikal (12-16 år): 45€

 

Anmälan:

 

wavaedu.eepos.fi

 

Dansglädje – 7-11 åringar

 

Kom med på en mångsidig och rolig danskurs! Vi prövar på olika dansstilar, som t.ex. hiphop och nutidsdans, gör Tiktok-inspirerade danskoreografier, samt egna gruppkoreografier. I slutet av kursen har vi en dansuppvisning. Vi utforskar dans genom lek och rörelse. Ingen tidigare danserfarenhet krävs.

 

Lärare: Julia Hellén och Jeanette Lindroos

 

Teaterkonst – 7-11- åringar

 

Välkommen på en lekfull teaterkurs! Kursen passar för dig som är intresserad av att hitta på historier och karaktärer, tycker om att leva dig in i olika situationer, och vill leka och ha roligt. Vi utforskar olika teman inom teaterkonsten genom lekar och dramaövningar, vi övar på improvisation och på att skapa scener. I slutet av kursen har vi en uppvisning av vad vi har skapat under veckan. Kursen lämpar sig både för dig som är nybörjare och för dig som redan är bekant med teater.

 

Lärare: Julia Hellén och Lina Johansson

 

Band Camp – 12-16-åringar

 

Kom och spela i band! Vi spelar låtar tillsammans som vi försöker välja enligt era egna önskemål, som vi sedan anpassar till varje instrumentalist/sångares individuella nivå. Meddela i anmälan vilket/vilka instrument du vill spela.

 

Lärare: Tobias Fagerholm och Tobias Nygård

 

Musikal – 12-16-åringar

 

Gillar du att sjunga, dansa och spela teater? Då är du helt rätt.
Sång, dans, teater – allt i ett. Häng med och bekanta dig med musikalens värld!
Vi närmar oss grunden för musikal på ett lekfullt sätt. Under kursen tränar vi på att gestalta med både tal, röst och kropp. Vi kommer att jobba med musikalnummer och i slutet av veckan kommer vi att visa vad vi jobbat med på en uppvisning. Du behöver inte ha några förhandskunskap för att delta i kursen men du får gärna tidigare ha hållit på med någon av de tre konstformerna; sång, dans eller teater tidigare.

 

Lärare: Lina Johansson och Markus Vestersund

 

Digital konst – bildkonst 12-16 åringar

 

Kom med på en kreativ kurs där vi använder både traditionella och digitala tekniker för att skapa konst! Kursen passar dig som gillar att rita, måla, filma och fota. Vi arbetar både enskilt och i grupp.

 

Lärare: Iren Mollgren

 

Berättelsen om den gåtfulla staden – bildkonst 7-11 åringar

 

Kom med på en kreativ kursvecka där du får testa på att forma, teckna, måla, skapa och fundera. Vi jobbar både med bildkonst och ordkonst under kursveckan! I slutet av kursen håller vi utställning och visar upp våra verk.

 

Lärare: Maria Westersund och Johan Sandås

Läs även

WAVA INSTITUTET

MUSIK

BILDKONST

DANS

TEATER

ORDKONST