Om oss

Vid Wava-institutet kan du, barn, ung eller vuxen, studera musik, bildkonst, dans och teater målinriktat enligt läroplan. Därtill erbjuds musik för småbarn, också kallad musiklekis, samt projektbaserad ordkonstundervisning.

Till Wava-institutet kan barn och unga bosatta i Jakobstad, Pedersöre, Larsmo och Nykarleby anmäla sig. Nya elever antas under våren men det kan finnas plats även under pågående läsår. Ta kontakt till kansliet (wava@edu.jakobstad.fi) om du vill veta det aktuella läget!

Även om största delen av våra elever är barn och ungdomar så erbjuder vi även vuxna möjligheten att ta lektioner med våra duktiga lärare enskilt, i band eller i kör via Wava-institutets öppna avdelning.

Undervisningen i teater- och bildkonst finansieras av staden Jakobstad och därför har stadens barn och unga förtur till lediga elevplatser.

Wava-institutets läsår består av 35 undervisningsveckor. Verksamheten inleds i mitten av augusti och slutar i slutet av maj.

Gör som många andra, låt dig inspireras av konst och musik!

Följ oss gärna på sociala medier. Där hittar ni bilder, filmer och annat material som inte alltid läggs upp på hemsidan.

En kortfattad historik om institutets första 40 år

Wava-institutet

Wava-institutet

Wava-institutet

WAVA INSTITUTET

MUSIK

BILDKONST

DANS

TEATER

ORDKONST