Jakarte & Balatako – Vårsalong

Jakarte och bildkonstlinjen Balatako går samman i ett unikt samarbete och ordnar en popup-utställning i gamla apotekslokalen på Storgatan 16!

 

Vårsalongen bjuder på keramikkonst av Balatakos alla årsgrupper, samt nio slutarbeten från de avgående eleverna (13-15 -åringar). Bildkonstlinjen har under året jobbat med temat Naturligtvis! För utställningen har eleverna i åldern 5-13 år använt naturmaterialet lera och gjort keramik inspirerad av skogen och djur.

 

För Jakartes del deltar omkring 15 konstnärer med olika medium. Carolina Mannström visar sitt slutarbete från YA. Carina Ahlskog kommer att en av sina dansfilmer.

 

För Wava-institutet ger Vårsalongen och samarbetet med Jakarte en möjlighet att få föra ut barnkulturen i stadens centrum och för eleverna är det en fin möjlighet att vara med om en riktig utställning tillsammans med vuxna konstutövare.

 

Vernissagen hålls på fredag 3.5 och Balatakofamiljer är välkomna från kl. 16. Kl. 18 bjuds det på saxofon och sång av William Stocks och Charlotta Kerbs – på trottoaren om vädret tilläter.

 

Öppet vardagar kl. 12-18, helgdagar kl. 11-16

 

Utställningen har gjorts möjlig genom att Byggföretag Kronqvist ab har upplåtit lokalen hyresfritt för utställningen och tack vare det kan stadsborna under två veckors tid med låg tröskel ta del av bildkonst i stadskärnan.

Läs även

WAVA INSTITUTET

MUSIK

BILDKONST

DANS

TEATER

ORDKONST